امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

زیگورات چغازنبیل

زیگورات چغازنبیل دسته: تاریخ و ادبیات
بازدید: 5 بار
فرمت فایل: ppt
حجم فایل: 924 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 25

زیگورات چغازنبیل شوش اتاق‌های پلکان‌دار حفر دهلیز در زیگورات حیوانات نگهبان دروازه زیگورات

قیمت فایل فقط 11,700 تومان

خرید

مقدمه

تقیریباً نیم قرن پیش، یكی از زمین‌شناسان این شركت، آجر كتیبه‌داری را كه از چغازنبیل یافته بود، برای سرپرست هیات باستان‌شناسی مستقر در شوس برد و به این ترتیب این دین ادا شد. خواندن این كتیبه امكان شناخت شهری را فراهم می‌كرد كه توسط اونتاش ـ گال ـ Untash-Gal، پادشاه ایلام ساخته شده بود. او در اواسط قرن سیزدهم قبل از میلاد، پادشاهی می‌كرد و پایتخت او شهر شوش بود.

زیگوارت چغازنبیل، در حال كشف حجاب از دنیایی است كه در دامنه‌های این زیگوارت مخفی بوده و هرگز به ذهن كسی خطور نكرده بود. موضوع كلی، همین پرده‌برداری از چنین دنیایی است.

نگرشی تاریخی

حدود اواسط قرن سیزدهم قبل از میلاد، پشته وسیعی كه بیش از 30 متر از رودخانه آب ـ دز، یكی از شعبات كارون را از مسیر مستقیم خارج و به آن قوس می‌دهد، توسط شاه ایلام اونتاش ـ گال انتخاب شد تا در آن شهركی مذهبی بنیان گذاشته شود و تبدیل به مركزی زیارتی برای مردم ایلام گردد. این شهرك دور ـ اونتاش نامیده شد كه چنین نامی برگرفته از نام بنیانگذار آن بود.
بین شوش، كه در آن زمان پایتخت ایلام بود و این پدیده نوین كه در جنوب شرقی آن قرار داشت، حدود 30 كیلومتر، یعنی یك روز كاروان‌رو، فاصله است. مسیر مشابهی نیز دور ـ اونتاش را به شهر هیدالو ـ Hidalu، كه در نزدیكی شهر شوشتر امروزی قرار دارد، متصل می‌كرد. این شهر در كنار رود كارون، اندكی پس از خروج این رود از كوهساران به طرف دشت سوزیانای قدیم بنا شده بود.
درباره نوع زندگی این شهر در زمان ساسانیان یا قرن‌های بعد از آن و ورود اسلام، هیچ نوع شواهدی در دست نیست. فقط در قرن هفدهم میلادی، یكی از حاكمان كوچك محلی، روی دیوار بیرونی شمال شرقی و در بالای آبكندهای عمیق، اقامتگاه كوچكی برای خود می‌سازد كه به چشم‌انداز وسیع دره آب ـ دز مسلط بوده است. از این خرابه كوچك تكه‌ای از سفال لعاب‌دار با زمینه‌ای به رنگ سفید و نقوش آبی رنگ و یك قطعه دستبند شیشه‌ای الوان به دست آمد.
سكوتی كه شهر مغضوب و مخلوع از پا درافتاده را در بر گرفته بود، یك بار دیگر قبل از رسیدن باستانشناسان شكسته می‌شود و آن هنگامی است كه یك سیاستمدار غربی ظاهراً مقامی در دزفول داشته است، برای رسیدن به این شهر از چغازنبیل می‌گذرد و احساس می‌كند كه استعداد و قریحه كاوشگری دارد. می‌گویند كه كارگران او روزها و روزها برای حفر زاویه غربی برج سماجت به خرج داده‌اند. بدیهی است كه فقط در خشت خام كلنگ زده و آن را زیر و رو كرده‌اند. این زخم را هنوز هم زیگورات بر تن خود دارد.
فایل پاورپوینت 25 اسلاید

قیمت فایل فقط 11,700 تومان

خرید

برچسب ها : زیگورات چغازنبیل , شوش , اتاقهای پلکان دار , حفر دهلیز در زیگورات , حیوانات نگهبان دروازه زیگورات

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر